De Vegetarische Slager – Jeroen Siebelink
Hoe de slager vegetarisch werd
Ontmoet Jaap Korteweg, een boer uit het Brabantse Zevenbergen: nuchter, ambitieus en eigenwijs. Iemand die blind is voor beren op de weg, maar kansen scherp ziet. Een eenvoudige man met een niet zo eenvoudige droom: mensen plantaardig vlees laten eten. Lékker vlees; kip, gehaktballen, shoarma, rookworst – alles waar hij zelf als vleesliefhebber zo van houdt, maar dan zonder dat er een dier aan te pas komt.
Schrijver en onderzoeksjournalist Jeroen Siebelink neemt de lezer mee op het onvergetelijke avontuur van een groepje pioniers dat zich, gesterkt door de missie van Jaap, elke dag inzet voor een wereld zonder dierlijk vlees. Met dit geweldige boek deel je die droom, de tactiek, de keukengeheimen, de mislukkingen, de strijd, het doorzettingsvermogen en de uiteindelijke doorbraak van De Vegetarische Slager op weg naar het realiseren van de grote ambitie: de grootste slager ter wereld worden.
Lees hier alvast een preview.
‘Gezonder, beter voor het milieu en trendy: Unilever neemt De Vegetarische Slager over en gaat er een wereldmerk van maken.’ – Het Financieele Dagblad
‘Poule Bourbonnaise? Poule Barbezieux? Nee toch, níet Bresse Gauloise? Plantaardig? Maar dit is sappiger dan kip!’ – Ferran Adrià van toprestaurant El Bulli, Barcelona
‘Korteweg is van de knuppel en het hoenderhok. Weg met de veehouderij. Niet een beetje, hup, gewoon alles. Hij noemt zichzelf de grootste bedreiging voor veeboeren.’ – NRC Handelsblad
‘Hier fop je de vleeseter mee.’ – Topkok Pierre Wind
‘Jaaps werk is een prachtig voorbeeld van innovatieve disruptie.’ – verkiezing EY Entrepreneur Of The Year (2016)
‘Waarom een zielige kip gebruiken voor vlees, als er een machine bestaat die vlees kan maken?’ – The New York Times