Naar navigatie

De verloren vrouwen – Viola Ardone

Een prachtige, op waarheid gebaseerde roman over een vergeten stukje vrouwengeschiedenis

Viola Ardone is, samen met Paolo Cognetti, de succesvolste auteur van Italië. Na haar verpletterende debuut De kindertrein is ze terug met De verloren vrouwen, een geraffineerde, meeslepende en bij vlagen woest makende roman.

Napels, eind jaren zeventig. Elba woont al sinds haar geboorte in het psychiatrisch ziekenhuis waar haar moeder verblijft. Maar die heeft ze al een hele tijd niet gezien, en Elba groeit op in deze vreemde, maar beschermde omgeving vol bijzondere mensen. Wanneer de getroebleerde dokter Meraviglia haar onder zijn hoede neemt, lijkt er voor haar eindelijk een weg naar buiten, naar het echte leven.

Als psychologiestudent ontdekt Elba jaren later het ware verhaal achter de opsluiting van haar moeder, en dat van talloze andere vrouwen die zich niet gedroegen zoals de maatschappij van hen verwachtte: ze waren politiek geëngageerd, wilden niet trouwen, of werden simpelweg gezien als ‘hysterisch’. Elba besluit haar verleden onder ogen te komen om zo een klein stukje van de geschiedenis te repareren.

Lees hier alvast een preview:

Viola Ardone
De verloren vrouwen
€ 22,99
ISBN: 9789401623025

verkrijgbaar bij